Україна

Синоптик розповіла, коли в Україну може повернутися спека


Синоптик розповіла, коли в Україну може повернутися спека

На наступному тижні температура в Україні підвищиться, але в “прийнятних” межах. Водночас з 12-13 серпня можливе повернення сильної спеки.

Наступного тижня температура повітря в Україні підвищиться, а з 12-13 серпня можлива спека до +40 градусів. Про це у неділю, 4 серпня, повідомила синоптик Наталка Діденко.

“У понеділок дощі, подекуди з грозами, пройдуть на південному сході, сході України та в західних областях. На решті нашої території буде суха погода. 5 серпня температура повітря очікується комфортною, протягом дня +24+29 градусів, на півдні місцями до +30 градусів, у західних областях повітря буде завтра найсвіжішим, не вище +20+25 градусів”, – зазначила вона.

У Києві 5 серпня передбачається суха погода з денною температурою повітря близько +25 градусів.

“На прийдешньому тижні температура повітря в Україні підвищиться, але в межах градусів літніх, прийнятних. А ось з наступного тижня, з 13-14 серпня, за попередніми прогнозами, які потребуватимуть уточнення, в Україну повернеться сильна спека”, – написала синоптик.

Раніше Діденко опублікувала прогностичну карту на 15 серпня, згідно з даними якої в Україні очікуються +40 градусів.

“За попередніми прогнозами в Україну через тиждень, орієнтовно з 13-14 серпня, повернеться сильна спека. Температура повітря може досягати +32+37 градусів, подекуди вище…Послаблення спеки, за попередніми знову ж прогнозами, з 19 серпня”, – наголосила вона, зауваживши, що інформація орієнтовна.

Карта: facebook.com/tala.didenko

Раніше повідомлялося, що у серпні 2024 року середня місячна температура прогнозується в межах 20-26 градусів, в Карпатах 17-19 градусів. Це на 2 градуси вище за норму. 

В Україні через спеку зросла кількість теплових і сонячних ударів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × one =

Back to top button