Світ

США та Ізраїль чекають атаку Ірану 5 серпня – ЗМІ


Помста Тегерану відбуватиметься за сценарієм 13 квітня, однак відповідь буде масштабніша, пише Axios.

Іран може атакувати Ізраїль уже в понеділок, 5 серпня. Про це повідомляє Axios з посиланням на ізраїльських та американських офіційних осіб.

Зазначається, що на тлі нещодавньої ескалації між Ізраїлем, Іраном і “Хезболлою” на Близький Схід прибув голова Центрального командування США Майкл Курила.

Його поїздка до регіону була запланована до загострення ситуації, однак, за словами співрозмовника видання, генерал використає її, щоб мобілізувати ту саму міжнародну та регіональну коаліцію, яка захистила Ізраїль від нападу Ірану 13 квітня.

Очікується, що Курила відвідає кілька країн Перської затоки, Йорданію та Ізраїль.

Axios нагадує, що лідери Ірану та “Хезболли” поклялися помститися за вбивства військового командира “Хезболли” Фуада Шукри та політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

У зв’язку з можливим нападом Ірану на Ізраїль, США нарощують сили на Близькому Сході, і надіслали до регіону додаткові військові кораблі та винищувачі.

Американські чиновники очікують, що Тегеран діятиме за сценарієм 13 квітня, однак відповідь буде масштабніша і до неї залучать “Хезболлу” у Лівані.

Раніше телеканал Sky News Arabia повідомив з посиланням на джерела у західній розвідці, що Іран планує здійснити атаку на Ізраїль 12-13 серпня – в день жалоби єврейського народу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 5 =

Back to top button