Україна

Із Лівану евакуювали громадян України


Із Лівану евакуювали громадян України

Співробітники ГУР МО та МЗС України продовжують надавати допомогу громадянам України, які перебувають в Лівані.

ГУР Міноборони і МЗС України всуботу, 3 серпня, організували евакуацію тридцяти наших громадян із Лівану, де різко погіршилась безпекова ситуація. Про це повідомила пресслужба ГУР.

“Наші співвітчизники, серед яких 21 жінка та девʼятеро дітей, вже прибули до Жешува, Польща, та перебувають у безпеці. Їх зустріли українські консули та представники ГУР МОУ – евакуйованим надають всю необхідну допомогу та забезпечують їхній супровід до нашої держави. Україна стала однією з перших у світі, хто успішно здійснив  евакуацію своїх громадян з Лівану. Як і в попередніх випадках криз і збройних конфліктів за кордоном, Україна демонструє лідерство у турботі про своїх людей”, – підкреслили в ГУР і додали, що українські дипломати попереджали наших громадян в Лівані про небезпеку й заздалегідь рекомендували покинути територію республіки.

Співробітники ГУР МО та МЗС України продовжують надавати допомогу громадянам України, які перебувають в Лівані, а тим, хто вирішив залишатися там, рекомендують уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації, не залишати місця свого проживання без крайньої необхідності, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, а також розглянути можливість скорочення строку свого перебування в країні.

Крім того, громадянам України, які залишаються в Лівані, рекомендовано утриматися від поїздок до територій, що межують з сирійським кордоном; що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві (поблизу м.Тріполі), Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх (поблизу м.Сайда); Долини Бекаа; південного передмістя Бейрута (район Дахіє).

Нагадаємо, високопоставлені дипломати Євросоюзу та США провели термінові переговори на Близькому Сході, щоб уникнути масштабної війни в регіоні після вбивства в Тегерані глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії.

На Близькому Сході майорить прапор війни: чи вдасться деескалація

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 9 =

Back to top button