Світ

Румунія спростувала фейк про навчання українських пілотів на F-16

Румунія спростувала фейк про навчання українських пілотів на F-16

У Європейському навчальному центрі F-16 справді підготували першу групу пілотів, але всі вони є громадянами Румунії

Бухарест зазначає, що в мережі опубліковано так званий Звіт про діяльність Міністерства оборони Румунії з підготовки українських пілотів у 2024 році.

Румунське міноборони відреагувало на інформацію, що з’явилася в Telegram-каналах, про те, що українські пілоти нібито вже проходять навчання на винищувачах F-16 на території Румунії. Відомство зазначає, що це фейк.

У мережі був опублікований так званий Звіт про діяльність Міністерства оборони Румунії з підготовки українських пілотів у 2024 році.

Міноборони зазначає, що “документ” є грубою підробкою, зробленою шляхом підтасування інформації у звіті про діяльність Міноборони Румунії за 2023 рік, та ще й з безліччю помилок, що свідчить про автоматичний переклад з іншої мови.

“Ця так звана “інформація”, якій надали назву, щоб створити видимість офіційного повідомлення, намагається надати достовірності ідеї про те, що українські пілоти вже розпочали підготовку в Європейському навчальному центрі F-16 у Фетешті, що є абсолютною неправдою”, – наголосили у відомстві.

Міністерство нагадало, недавно у Європейському навчальному центрі F-16 справді підготували першу групу пілотів, але всі вони є громадянами Румунії.

У Румунії спростували інформацію, що збивали російські дрони

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + 9 =

Back to top button