Світ

Хорватія оновить озброєння своєї армії

Хорватія оновить озброєння своєї армії

Фото: АР (архівне фото)

Хорватія вирішила оновити озброєння Збройних сил

План розвитку Збройних сил Хорватії до 2028 року передбачає закупівлю значної кількості військової техніки.

Влада Хорватії вирішила оновити озброєння своєї армії. Про це повідомляє Vecernji list.

Довгостроковий план розвитку Збройних сил Хорватії до 2028 року передбачає закупівлю значної кількості військової техніки, включно з бойовими машинами піхоти, танками, комплексами ППО і самохідними артилерійськими установками.

Як відомо, у квітні до Хорватії прибули перші шість із 12 винищувачів Рафаль, і вже за рік ескадрилья буде повністю укомплектована. Ці закупівлі є історичними для Хорватії, яка вперше інвестувала 1,2 мільярда євро у військові потреби.

Всі 62 бойові броньовані машини Bradley M2A2 ODS до 2026 року будуть відремонтовані та модернізовані на заводах Đura Đaković у співпраці з Bae Systems. Також планується замовлення на виробництво 30 нових бронетранспортерів Patria, що доведе загальну кількість цих машин до 200. Нові бронетранспортери будуть оснащені баштами DUOS з 30-мм гарматами і протитанковими ракетами ізраїльського виробництва SPIKE.

До того ж, крім наявних 14 німецьких танкових гаубиць PzH 2000 калібру 155 мм, планується закупити додаткові установки. У планах також придбати мобільну артилерію на колесах, таку як шведський Archer або французький Caesar, обидва калібру 155 мм.

Міноборони Хорватії вже веде переговори з потенційними постачальниками, однак поставки затримуються через пріоритетне відправлення зброї в Україну.

Застарілу бронетехніку російського і югославського виробництва може бути передано Україні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у лютому провів зустріч з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Однією з тем обговорень стала співпраця України з хорватськими виробниками дронів.

Раніше повідомлялося, що Хорватія виділила 1 млн євро на гуманітарне розмінування території Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − seven =

Back to top button