Україна

У Пентагоні розповіли про терміни надходження в Україну нових HIMARS


У Пентагоні розповіли про терміни надходження в Україну нових HIMARS

Західні партнери мають на меті відправити в Україну від 25 до 30 ракетних установок залпового вогню, HIMARS та MLRS.

Сполучені Штати докладають усіх зусиль, щоб якнайшвидше доставити необхідне військове обладнання в Україну. Про це у вівторок, 26 липня, заявив міністр оборони США Ллойд Остін у Twitter.
 
“Сьогодні вдень я розмовляв телефоном зі своїм добрим другом та українським колегою Олексієм Резніковим. Я запевнив його, що ми працюємо над тим, щоб якнайшвидше доставити обладнання в Україну для протидії російській агресії”, – написав він.
 
Про розмову голови Пентагону та міністра оборони України повідомили і у прес-службі Пентагону. Там зазначили, що Остін обговорив із Рєзніковим підсумки нещодавньої зустрічі формату Рамштайн та поточну допомогу Україні в галузі безпеки, у тому числі нещодавнє зобов’язання США надати додаткові високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.
 
“Держсекретар Остін запевнив міністра Резнікова в тому, що Сполучені Штати докладають усіх можливих зусиль для доставки обладнання в Україну. Міністр Резніков також представив оновлену інформацію про ситуацію на місцях. Два лідери домовилися залишатися в тісній координації”, – йдеться у повідомленні.
 
Раніше повідомлялося, що удари по окупантах із ракетної системи HIMARS у районі Ізюму на Харківщині сприяли значному зменшенню кількості обстрілів з боку росіян. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button