Україна

На фронті відбулось 127 бойових зіткнень – Генштаб


На фронті відбулось 127 бойових зіткнень - Генштаб

На Покровському напрямку українські захисники відбили 53 штурмові та наступальні дії росіян.


Минулої доби по всьому фронту зафіксовано 127 бойових зіткнень. Третина з них – на Покровському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в п’ятницю, 2 серпня.
 
Вчора російські війська завдали по позиціях українських військ та населених пунктах п’ять ракетних (шість ракет), 63 авіаційних удари (зокрема задіяли 61 КАБ) та 1187 ударів дронами-камікадзе, здійснили 4873 обстріли позицій ЗСУ і населених пунктів, 112 з них – із РСЗВ.

На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося п’ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.
 
На Куп’янському напрямку противник сім разів атакував позиції ЗСУ. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Піщаного та Стельмахівки. 
 
На Лиманському напрямку українські війська відбили шість атак окупантів неподалік Макіївки та Торського. На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 11 штурмових дій, поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Переїзного.
 
На Краматорському напрямку наші воїни зупинили шість спроб противника прорвати оборону в районах Часового Яру, Кліщіївки, Андріївки та у бік Григорівки Донецької області. На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив 24 атаки неподалік населених пунктів Північне, Залізне, Торецьк та Нью-Йорк.
 
На Покровському напрямку захисники відбили 53 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новоолександрівки і Желанного, де провів вісім та 18 атак відповідно. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Пантелеймонівки, Воздвиженки,  Свиридонівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинівки Донецької області. 
 
На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог сім разів намагався прорвати оборону наших військ. 
 
На Времівському напрямку агресор здійснив два штурми наших позицій неподалік Водяного Донецької області. На Оріхівському напрямку теж відбулось дві ворожі атаки, в бік Малої Токмачки. На Придніпровському напрямку захисники жорстко припинили спробу окупантів просуватись на лівобережжі річки Дніпро.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по чотирьох пунктах управління, засобу ППО, радіолокаційній станції та двох районах зосередження особового складу росіян.
 
Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1100 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 580 590 військових.

Журналіст показав знищених російських диверсантів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × three =

Back to top button