Світ

В ЄС заявили, що Угорщина наражає на небезпеку Європу

В ЄС заявили, що Угорщина наражає на небезпеку Європу

Фото: Unsplash

Крок Угорщини дасть можливість неперевіреним росіянам безперешкодно подорожувати більшою частиною ЄС

Будапешт включив громадян Росії та Білорусі до програми так званої “національної карти”, яка видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження.

Рішення Угорщини пом’якшити візові обмеження для росіян і білорусів становить потенційну загрозу безпеці ЄС. Про це у четвер, 1 серпня, заявила глава внутрішніх справ Європейського Союзу Ілва Йоханссон, повідомляє Reuters.

Агентство нагадує, що минулого місяця уряд Угорщини спростив умови в’їзду для громадян Росії та Білорусі, поширивши на них дію так званої “національної карти”, яка надає право працювати в Угорщині протягом двох років з можливістю продовження терміну. Власник такої картки має право працювати в Угорщині та привезти в країну свою родину.

Цей крок викликав занепокоєння серед офіційних осіб ЄС, які заявили, що Росія та її союзник Білорусь можуть скористатися схемою для відправки диверсантів і шпигунів у безкордонну Шенгенську зону ЄС у той час, як Брюссель намагається ізолювати Москву.

“Росія є загрозою безпеці. Нам потрібно більше, а не менше пильності”, – заявила єврокомісарка з внутрішніх справ.

“Я прошу пояснень в уряду Угорщини. Якщо їх схема легкого доступу становить ризик, ми діятимемо”, – поппередила вона.

Йоханссон не уточнила, які дії вона планує вжити. Але Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, може вдатися до судових заходів проти країни-члена, якщо вважає, що законодавство ЄС було порушено.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що його країна оскаржить в Європейській комісії рішення Угорщини щодо спрощення вʼїзду для громадян Росії та Білорусі, оскільки цей крок загрожує безпеці всього Євросоюзу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 5 =

Back to top button