Україна

Міністр освіти сказав, де брати вчителів для українських шкіл


Міністр освіти сказав, де брати вчителів для українських шкіл

В Україні після початку повномасштабної війни відчувається брак вчителів математики, англійської мови, інформатики.

В Україні наразі існує великий дефіцит учителів, і вирішити цю проблему можна шляхом інтеграції педагогів із числа ВПО. Про це у четвер, 1 серпня, заявив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, пише Укрінформ.

“Дефіцит учителів в Україні є колосальним, зокрема, математики, англійської мови, інформатики тощо. Допомогти вирішити цю проблему можна шляхом інтеграції педагогів з числа внутрішньо переміщених осіб. Ми розробляємо зараз зі службою зайнятості спеціальний окремий ресурс для вчителів ВПО, бо є регіони, де готові надавати їм житло, платити підвищену зарплату, аби, лишень, вони приїздили працювати”, – сказав Лісовий. 

Він також зауважив, що, зокрема, на Миколаївщині бракує педагогів. Водночас там активно інтегрують вчителів, внутрішньо переміщених з Донецької, Херсонської областей.

“Це правильна політика, бо педагоги повинні працювати в тих регіонах, де вони проживають, і не втрачати свої професійні навички”, – сказав Лісовий. 

Міністерство освіти та науки та Міністерство цифрової трансформації України презентували в Києві проєкти шкіл майбутнього – закладів освіти, які мають будувати в країні після війни за якісно новими концепціями.

Минулого навчального року близько 600 тисяч школярів в Україні здобували освіту онлайн. До кінця 2024 року планують повернути на очне навчання половину з них – 300 тисяч дітей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − 5 =

Back to top button