Україна

Business Insider: Україна має обмеження щодо F-16


Business Insider: Україна має обмеження щодо F-16

Україна нарешті отримала перші давно обіцяні винищувачі F-16 після більш ніж року очікування.

Американські винищувачі значно поліпшить парк застарілих радянських літаків Києва, посиливши його оборону і наступ, а також підвищивши його вогневу міць. Проте у використанні літаків є певні обмеження. Про це у четвер, 1 серпня, пише Business Insider.

“В України всього кілька літаків і всього кілька пілотів, навчених їх використанню. Крім того, у Росії є свої літаки і ППО, які можуть їх збивати. А це означає, що Україна не може використовувати свої F-16 для наступу на передовій, як вона хотіла б”, – вказує видання з посиланням на військових експертів. 

Зокрема, Пітер Лейтон, науковий співробітник Інституту Азії Гріффіта, який служив у ВПС Австралії, сказав, що Україні слід бути обережною під час використання винищувачів та уникати втрат, щоб вона могла використовувати F-16 якомога довше.

“F-16 повинні бути добре захищені на землі і розгорнуті в основному для операцій в межах повітряного простору України”, – зауважив він. 

За його словами, основну загрозу для них становлять російські ЗРК великої дальності (С-400) і російські винищувачі, які залишаються в повітряному просторі Росії, але запускають ракети класу “повітря-повітря” великої дальності в повітряний простір України.

“Якщо українські F-16 справді наблизяться до лінії фронту, їм доведеться залишатися на дуже низькій висоті, щоб сховатися від російських радарів”, – додав Джастін Бронк, експерт з питань Росії та повітряної війни Королівського об’єднаного інститута оборонних досліджень Великої Британії.

Марина Мирон, науковий співробітник кафедри військових досліджень Королівського коледжу Лондона, додала, що Україні нині необхідно створити мережу радіолокаційних станцій, укріплених ангарів, запасних частин, систем дозаправлення і якісних аеродромів.

Нагадаємо, у середу Bloomberg повідомив, що в Україну прибула перша партія винищувачів F-16 від західних союзників. Згодом ЗМІ опублікували перше ймовірне фото F-16 в небі України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − 5 =

Back to top button