Україна

На Тернопільщині судитимуть депутата сільради за допомогу ухилянтам


На Тернопільщині судитимуть депутата сільради за допомогу ухилянтам

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідчі ГУНП в Тернопільській області завершили досудове розслідування щодо організатора незаконної схеми переправлення осіб, які підлягали мобілізації, через державний кордон України. Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі. Про це інформує пресслужба поліції Тернопільщини.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний, бувши депутатом однієї із сільських рад, був мобілізований та проходив службу в одній із військових частин міста Тернополя.

Отримавши доступ до службової документації, він вносив неправдиві відомості у листи-обґрунтування для виїзду волонтерів за кордон з метою ввезення гуманітарної допомоги для військових. Так, замість реальних прізвищ волонтерів він вписував дані ухилянтів. Ті, своєю чергою, безперешкодно виїжджали за межі України, проте назад не поверталися.

У такий спосіб він допоміг незаконно перетнути кордон 74 військовозобов’язаним.

За скоєне обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну українські прикордонники викрили 450 злочинних груп, які допомагали перетнути кордон чоловікам призовного віку.

Повідомлялосятакож, що житель Чернігова у змові зі службовими особами територіального центру комплектування та соціальної підтримки з іншої області підшукував охочих платити гроші за ухилення від мобілізації.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four − 3 =

Back to top button