Україна

В ОП пояснили, про що свідчить використання Росією нових дронів


В ОП пояснили, про що свідчить використання Росією нових дронів

Росія залежна від країн, які допомагають обходити санкції та отримувати компоненти для виробництва зброї, підкреслив керівник Офісу президента.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак проаналізував використання нових дронів росіянами у нальотах на Україну.

На його думку, це свідчить про кілька моментів.

Єрмак вважає, що кустарна збірка свідчить про здешевлення технологій виробництва у цій війні, але також про складність для російського ВПК виходити на масовість збірки інших зразків через санкції та обмеження.

“Росія залежна від країн, які допомагають обходити санкції та отримувати компоненти для виробництва зброї. Якщо більше “прикрутити”, а також вибити російські підприємства ВПК, режим не зможе продовжувати інтенсивний терор”, – пише Єрмак.

Друге, на чому наголосив керівник ОП, технології війни постійно розвиваються.

“Це гонка, і ми не стоїмо на місці. Також це призводить до застарівання окремих зразків озброєнь, що стають менш ефективними проти нових типів зброї та принципів ведення війни. Відповідно, демократичний світ не має права програти технологічну гонку автократіям. І тут важливо працювати не тільки шляхом обмежень, але й розвитком власних озброєнь, зокрема, нарощуванням темпів виробництва зброї, враховуючи, що автократії роблять ставку на масовість”, – йдеться далі в публікації.

Єрмак підкреслює, що мова не тільки про Україну, але й про дії автократичних сил на Близькому Сході з використанням проксі.

Україна ж зацікавлена у виробництві зброї для того, щоб захищати себе і принципи демократії, – додає він.

Нагадаємо, росіяни 31 липня атакували Україну не тільки Шахедами. Зокрема, було зафіксовано безпілотники невстановленого типу. Радник керівника Офісу президента Владислав Власюк зазначає, що окупанти “обмежено” використовували дрон нового типу Гербера.

Тієї ночі війська Росії здійснили одну з наймасованіших атак ударними БпЛА за увесь час війни. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + 20 =

Back to top button