Світ

У Білому домі підтвердили обмін ув’язненими


Глава Білого дому висловив вдячність союзникам за участь у переговорах, зокрема Німеччині, Польщі, Словенії, Норвегії та Туреччині.

Троє американських громадян та один власник грін-карти повертаються до Сполучених Штатів у межах домовленості про обмін ув’язненими між Москвою та Заходом. Про це офіційно повідомила пресслужба Білого дому у четвер, 1 серпня.

Президент США Джо Байден у своєму повідомленні зазначив, що завдяки угоді вдалося звільнити з Росії 16 осіб, серед яких п’ятеро громадян Німеччини та семеро росіян.

До США повертаються репортер The Wall Street Journal Еван Гершкович, морський піхотинець США Пол Вілан, журналістка Алса Курмашева та дисидент Кара-Мурза, котрий має британсько-російське громадянство та грін-карту.

Він додав, що за час його каденції далося повернути понад 70 американців, багато з яких перебували у полоні ще до вступу Байдена на посаду.

Глава Білого дому висловив вдячність союзникам за участь у переговорах, зокрема Німеччині, Польщі, Словенії, Норвегії та Туреччині.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що обмін 26 ув’язненими між Росією, Білоруссю та країнами Заходу відбувся в аеропорту Анкари.

ЗМІ: Росія та Захід розпочали масштабний обмін в’язнями

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + fourteen =

Back to top button