Світ

Нетаньягу: На Ізраїль чекають важкі дні

Нетаньягу: На Ізраїль чекають важкі дні

Фото: Yonatan Sindel/Flash90

Біньямін Нетаньягу

Глава ізраїльського уряду висловив рішучість продовжувати боротьбу доти, доки не буде досягнуто мети війни.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виступив зі зверненням до народу, в якому заявив, що країна завдала “нищівних ударів” своїм ворогам. Але на неї чекають важкі дні, передає CNN.

Голова уряду Ізраїля перелічив досягнення останніх тижнів: атаку на військового лідера ХАМАСу Мохаммеда Дейфа, удар по єменським хуситам та ураження військового керівника Хезболли Фуада Шукра. Проте прем’єр не згадав про вбивство політичного очільника ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Нетаньяху також заявив, що на Ізраїль чекають “важкі дні”.

“Це складні дні. З Бейрута йдуть погрози. Ми готові до будь-якого сценарію. Ми готові”, – сказав він.

При цьому Нетаньягу не прокоментував намір Ірану завдати удару, який вже санкціонував верховний лідер країни Алі Хаменеї.

Однак Нетаньягу пообіцяв, що “ми зведемо рахунки з кожних, хто вбиває наших громадян, хто вбиває наших дітей”, а також заявив, що його схиляли до припинення вогню до того, як буде досягнуто мети війни в Газі – проте він “не здався тоді і не здасться зараз”.

Як повідомлялося, минулої ночі один із лідерів палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий під час обстрілу його резиденції у столиці Ірану вранці 31 липня. Аналітики іранського державного телебачення відразу звинуватили у нападі Ізраїль. Верховний релігійний лідер Ірану Алі Хаменеї анонсував відповідь Ізраїлю за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії у Тегерані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button