Україна

Зеленський: Удари по РФ західною зброєю без дозволу – це ризик


Зеленський: Удари по РФ західною зброєю без дозволу - це ризик

Голова держави пояснив, що так дії української сторони можуть поставити під загрозу майбутню допомогу партнерів.

Удари західною зброєю по території Росії без дозволу партнерів – великий ризик. Зокрема, Київ таким чином ризикує зостатися без допомоги союзників. Про це заявив президента Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Le Monde.

Голова держави розкритикував західних союзників, звинувативши їх у забороні ЗСУ вільно використовувати надану зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії, звідки ворожа армія обстрілює Україну.

“Це великий виклик, той факт, що ми не можемо використовувати західну зброю, оскільки нам потрібно зупинити ворога”, – підкреслив український лідер.

За його словами, українська сторона намангається переконати партнерів дозволити використовувати надану зброю так, як українська армія вважає за потрібне, але партнери досі бояться ескалації.

“Що ви б робили на нашому місці? Наприклад, якби ви знали, що за 30 кілометрів від кордону, в бік РФ стоять ракетні установки. За 30, 60, 100 кілометрів стоять літаки, які бомблять нас. Або якісь установки РСЗВ тощо, які стріляють по нас. Або інша зброя, гради С-300, які вони використовують з Бєлгорода, наприклад, знаючи, що в нас немає прав знищити їх зброєю”, – поставив риторичне запитання президент.

Зеленський виключив можливість подолання вето Заходу, щоб не поставити під загрозу майбутню допомогу Україні.

“Ми ламаємо голову, що робити. Бо якщо ми будемо використовувати зброю наших партнерів без їх згоди, то вони зможуть сказати: “Ми вам більше нічого не дамо”. Це ризик”, – підсумував голова держави.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − fourteen =

Back to top button