Світ

Готується обмін арештантами між РФ і Заходом – ЗМІ

Готується обмін арештантами між РФ і Заходом - ЗМІ

Фото: qha (ілюстративне фото)

Обмін може відбутись уже в найближчі години

Словенські видання написали про можливий “великий обмін” на тлі новини про звільнення подружжя шпигунів з Росії.

Окружний суд Любляни 31 липня оголосив вирок росіянам Артему та Анні Дульцевим, затриманим наприкінці 2022 року і звинуваченим у шпигунстві на користь Москви, найближчим часом можливий великий політичний обмін. Про це повідомляє інформаційний портал N1.

Суд ухвалив призначити обом росіянам покарання: один рік і п’ять місяців позбавлення волі за шпигунство та три місяці ув’язнення – за неправдиві свідчення.

Загальний термін ув’язнення для Дульцевих судді визначили як рік і сім місяців – приблизно стільки ж, скільки вони пробули під вартою в Словенії.

Подружжя також постановили депортувати з країни та заборонити в’їзд на п’ять років.

Насамкінець суд постановив конфіскувати одержані злочинним шляхом доходи засуджених і скасував їхня тримання під вартою. Після суду вони опинились на волі.

Звільнення Дульцевих є частиною більшої домовленості про обмін ув’язнених за участю Росії, Білорусі, США, Німеччини та, можливо, ще кількох країн. Обмін може відбутись уже в найближчі години, йдеться у матеріалі.

 Подружжя шпигунів з Росії 

Нагадаємо, російського опозиціонера Іллю Яшина етапували “в невідомому напрямку”. Яшин став п’ятим за останній тиждень “політзеком”, якого вивезли з колонії “в невідомому напрямку”.

Як відомо, після смерті російського опозиціонера Олексія Навального в колонії антикремлівські хакери вкрали базу даних, що містить інформацію про сотні тисяч російських ув’язнених.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × three =

Back to top button