Україна

У дохід держави стягнули майно Богуслаєва та Кононенка


У дохід держави стягнули майно Богуслаєва та Кононенка

Повідомляється, що понад 600 млн у гривневому еквіваленті ФДМУ передає у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Відповідно до рішення Вищого антикорупційного суду щодо В’ячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка застосовано санкції. Майно, яке належало їм, стягнуто в дохід держави та передано до державного управління. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ у середу, 31 липня.

Серед стягнутих у дохід держави Богуслаєва частки або 100% компаній: ТОВ Золота айстра, ТДВ Страхова компанія “Мотор-Гарант”, ТОВ Вінницький авіаційний завод, ОВ Вертольоти МСБ, АТ Мотор-Банк та ПрАТ Азов Трейд-ХХІ. Також вся нерухомість та земельні ділянки у Запоріжжі та області.

Водночас частки компаній, які належали Кононенку, зокрема ТОВ Жекон, ТОВ Перспектива-високі технології та ПрАТ Промзапал також передали під державне управління.

Крім того, стягнуті грошові кошти Богуслаєва, зокрема розміщені на рахунках у розмірі більш як 554 млн грн та 79,5 млн грн.

Повідомляється, що понад 600 млн у гривневому еквіваленті ФДМУ передає у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії. 

Вищий антикорупційний суд застосував санкції проти Богуслаєва В’ячеслава Олександровича та Кононенка Петра Івановича, передбачених пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції». Їм було оголошено підозру у колабораційній діяльності та пособництво державі-агресору.

Як відомо, в жовтні 2023 року В’ячеслава Богуслаєва затримали за підозрою в державній зраді. Пізніше було оприлюднено докази його співпраці з РФ, а також відбувся арешт.

Ексглава Мотор Січі співпрацював із “ДНР”. Крім того, за даними ЗМІ, компанія за сприяння Богуслаєва торгувала з підсанкційними іранськими підприємствами. СБУ передала до суду справу Богуслаєва і заарештувала його активи на понад 12 млрд гривень. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 3 =

Back to top button