Світ

Латвія завершила будівництво загорожі на кордоні з Білоруссю

Латвія завершила будівництво загорожі на кордоні з Білоруссю

Фото: LSM

Латвійсько-білоруський кордон

До кінця року на всій протяжності кордону триватиме будівництво необхідної інфраструктури, зокрема патрульних доріжок, пішохідних мостів та інших рішень, необхідних для охорони кордону.

На латвійсько-білоруському кордоні завершено будівництво загородження, повідомив портал латвійського радіо і телебачення LSM.

“Завершено будівництво загородження вздовж латвійсько-білоруського кордону протяжністю майже 145 кілометрів, повідомили в держкомпанії Державне нерухоме майно. До кінця поточного року на всій протяжності кордону триватиме будівництво необхідної інфраструктури, зокрема патрульних доріжок, пішохідних мостів та інших рішень, необхідних для охорони кордону”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що під керівництвом компанії триває обладнання прикордонних ділянкок уздовж річки Західна Двіна й біля озера Річі, на яких будівництво загорожі не планується. Роботи на цих ділянках мають завершити до літа 2025 року.

Загальна вартість проєкту 125,35 млн євро, зокрема 3,6 млн з яких фінансується з фондів Європейського Союзу.

Раніше формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко здійснив поїздку у Брестську область і заявив про нібито “ліквідацію напруженості” на кордоні з Україною. 

Самопроголошений президент РБ також планує найближчим часом обговорити з російським диктатором Володимиром Путіним “проблеми” з Україною.

Білорусь готує на кордоні “операції під чужим прапором” – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 6 =

Back to top button