Україна

В Україні цьогоріч відкриваються перші ліцеї МВС


В Україні цьогоріч відкриваються перші ліцеї МВС

У п’яти ліцеях МВС у Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Івано-Франківську та Вінниці буде навчатися 475 учнів.

Цьогоріч в Україні вперше наберуть учнів в ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання Міністерства внутрішніх справ. Заявки на вступ вже подали понад 1100 абітурієнтів. Про це розповіла держсекретарка МВС Інна Ящук в інтерв’ю Укрінформ.

У п’яти ліцеях МВС у Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Івано-Франківську та Вінниці буде навчатися 475 учнів.

“При вступній кампанії для нас категорія №1 – це родини героїв, де, на превеликий жаль, можливо, один із їхніх членів втратив життя, й у нас такі абітурієнти є. Ця можливість доступна і для родин тих захисників, хто втратив своє здоров’я і був демобілізований, а також для родин тих осіб, хто зараз обороняє Україну від ворога”, – зазначила Ящук.

В ліцеї МВС цьогоріч вперше набирають дітей у 10-11 класи після отримання ними базової середньої освіти.

Особливу увагу приділяють родинам, члени яких служили або служать у Національній гвардії, Держприкордонслужбі, Національній поліції, Збройних Силах України, СБУ та інших Силах безпеки та оборони України.

За словами Ящук, наразі можливості вступу для дітей із цивільних родин не передбачені, але це питання може бути розглянуте у наступні роки.

Заклади, які працюватимуть за кошти держбюджету, забезпечуватимуть повне державне утримання учнів.

Навчальний рік у ліцеях розпочнеться 2 вересня. Навчальна програма, погоджена з Міністерством освіти, включатиме сучасні технології та методики, а також варіативну частину з інтерактивними дисциплінами. У штат викладачів входять як військові, так і цивільні фахівці.

Нагадаємо, ц 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку.

В Україні навчальний рік розпочнеться 2 вересня

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =

Back to top button