Події

На одержанні 20 тис доларів США хабара від забудовника викрито сільського голов…

На одержанні 20 тис доларів США хабара від забудовника викрито сільського голову, двох службовців сільради та посередника

???? За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито сільського голову, двох службовців однієї з сільських рад Фастівського району Київщини та посередника.

???? За даними слідства, сільський голова, начальник відділу земельних відносин, містобудування та архітектури, а також інспектор з благоустрою вимагали від забудовника хабар за затвердження детального плану території і зміну цільового призначення земельної ділянки.

???? Для цього вони залучили посередника, який за грошову винагороду отримував неправомірну вигоду та здійснював передачу грошей і документів.

???? Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України під час одержання 20 тис доларів США.

???? Також у ході слідства правоохоронці задокументували факт одержання службовцями сільради неправомірної вигоди в сумі 2500 доларів США за присвоєння поштових адрес пʼяти об’єктам нерухомого майна.

???? Наразі затриманим повідомлено про підозру за фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3,4 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3,4 ст. 368 КК України).

???? Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів та накладення арешту на майно.

???? Досудове розслідування – ГУ НП в Київській області, оперативний супровід – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Більше

Back to top button