Світ

Росія проводить третій етап ядерних навчань

Росія проводить третій етап ядерних навчань

Фото: Скріншот

Росія проводить ядерні навчання

Ракетні з’єднання Південного та Центрального військових округів проведеть електронних пусків з комплексів Іскандер-М.

Країна-агресор Росія почала третій етап навчання нестратегічних ядерних сил – відпрацьовується підгтовка підрозділів до бойового застосування тактичної ядерної зброї. Про це повідомило російське міноборони у середу, 31 липня

Вказано, що в ході цього етапу ракетні з’єднання Південного та Центрального військових округів відпрацюють навчально-бойові завдання отримання спеціальних навчальних боєприпасів для оперативно-тактичних ракетних комплексів Іскандер-М, спорядження ними ракет-носіїв та таємного висування у призначені позиційні райони для підготовки для проведення електронних пусків.

“Особовий склад задіяних у навчанні підрозділів авіації Повітряно-космічних сил відпрацює спорядження спеціальними бойовими частинами авіаційних засобів ураження та вильоти до призначених районів патрулювання”, – йдеться у повідомленні.

У Москві заявляють, що цей етап навчань “спрямований на підтримку готовності особового складу і техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї Росії до виконання бойових завдань”.

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що Росія проведе навчання з ядерною зброєю. Воно стане відповіддю на “провокаційні заяви та погрози окремих західних офіційних осіб на адресу РФ”, заявили тоді у Міноборони РФ. 21 травня почався перший етап навчань, а 11 червня – другий етап.

Тоді у Кремлі заявили, що країни Заходу начебто “загострюють” ситуацію в Україні і це вимагає від РФ відповіді у вигляді ядерних навчань.

Пізніше стало відомо, що до ядерних навчань приєдналися російські маріонетки у Білорусі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − 10 =

Back to top button