Україна

У ЗСУ показали розгром штурмових колон РФ


У ЗСУ показали розгром штурмових колон РФ

Військові заявили, що попри шалену кількість ворожої техніки, усі намагання ворога вкотре були помножені на нуль.

Українські захисники протягом тижня відбили два великі штурми окупантів на Курахівському напрямку. Про це у вівторок, 30 липня, повідомила 79-а окрема десантно-штурмова Таврійська бригада на своїй сторінці у Facebook. Військові також опублікували відеозапис знищення російської техніки.

Зазначається, що під час двох невдалих спроб наступу РФ задіяла майже 140 одиниць військової техніки. Під час останньої атаки, про яку стало відомо 30 липня, росіяни використали 10 танків, 47 бойових машин піхоти (БМП), 10 мотоциклів, один багі. В результаті штурм було відбито, а ЗСУ вразили або знищили 12 БМП, вісім танків, дев’ять мотоциклів та один багі. 36 військовослужбовців РФ було вбито, 32 – поранено.

Перед цим, 24 липня, 79-а окрема десантно-штурмова Таврійська бригада повідомляла про іншу масштабну спробу наступу російської армії на курахівському напрямку. Тоді військові РФ задіяли 11 танків, 45 БМП, одну бойову машину підтримки танків Термінатор і 12 мотоциклів. Спробу штурму також було відбито, а втрати Міноборони Росії склали шість танків, сім БМП, 12 мотобайків. Живою силою росіяни втратили 40 солдатів убитими, 37 пораненими.

Раніше аналітики DeepState показали запис з рухом та ураженням величезної колони окупантів з Соколу в бік залізниці на Донеччині.

Нагадаємо, українські захисники знищили цілу колону російської військової техніки – 10 одиниць одразу. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 4 =

Back to top button