Події

Андрій Костін: У 2024 році зареєстровано 73 кримінальні провадження за фактами то…

Андрій Костін: У 2024 році зареєстровано 73 кримінальні провадження за фактами торгівлі людьми

????30 липня, у Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив з Головою Програмного офісу Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC) в Україні Харшет Вірк триваючу співпрацю у боротьбі з цією складною проблемою, яка ще більше загострилася через російську агресію.

????Боротьба з торгівлею людьми є одним із постійних пріоритетів в роботі Офісу Генпрокурора. Лише протягом цього року було виявлено понад 40 постраждалих і зареєстровано 73 кримінальних провадження, розповів Андрій Костін.

????Війна спричинила безпрецедентні потрясіння в українському суспільстві. На жаль, це відкрило нові можливості для торгівлі людьми та інших форм організованої злочинності. Значно зросли ризики для найбільш вразливих груп населення.

????Команда UNODC в Україні підтримує нас у впровадженні підходів, орієнтованих на інтереси потерпілих, та організації спеціалізованого навчання для прокурорів і слідчих. Це допомагає нам застосовувати найкращі світові практики для розслідування цих жахливих злочинів та забезпечення допомоги постраждалим, – наголосив Андрій Костін. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − 5 =

Back to top button