Світ

Литва оскаржить дозвіл Угорщини на спрощений в’їзд росіянам в ЄС

Литва оскаржить дозвіл Угорщини на спрощений в їзд росіянам в ЄС

Фото: urm.lt

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс

Цей крок Угорщини створює “серйозні загрози для безпеки Шенгенської зони й багатьох європейських країн, і тому на нього необхідно відреагувати на рівні ЄС”.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що його країна оскаржить в Європейській комісії рішення Угорщини щодо спрощення вʼїзду для громадян Росії та Білорусі, оскільки цей крок загрожує безпеці всього Євросоюзу. Про це у вівторок, 30 липня, Ландсбергіс сказав у коментарі BNS.

“Ми неприємно здивовані інформацією в ЗМІ про те, що Угорщина включила громадян Росії та Білорусі у свою національну імміграційну програму, що дозволить їм вільно вʼїжджати й пересуватися в межах Шенгенської зони”, – сказав посадовець.

Ландсбергіс підкреслив, що цей крок Угорщини створює “серйозні загрози для безпеки Шенгенської зони й багатьох європейських країн, і тому на нього необхідно відреагувати на рівні ЄС”.

Напередодні стало відомо, що після візиту премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви, Будапешт включив громадян Росії та Білорусі до програми так званої “національної карти”, яка видається для охочих працювати в Угорщині на два роки з можливістю продовження. Тобто росіяни та білоруси можуть в’їжджати до ЄС через Угорщину без будь-яких перевірок безпеки та безперешкодно рухатись до інших країн блоку. В Європарламенті відреагували на це, закликавши вжити суворих заходів для захисту цілісності Шенгенської зони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 7 =

Back to top button