Світ

МЗС: Пекін запевняє, що не постачатиме зброю Росії

МЗС: Пекін запевняє, що не постачатиме зброю Росії

Фото: Shutterstock

У Китаї запевняють, що не допомагатимуть Росії зброєю

Речник українського МЗС не міг розкрити всі подробиці теми, але додав, що Китай посилюєй експортний контроль, зокрема, за цивільними дронами, щоб вони не потрапляли до Росії.

Влада Китаю запевняє, що не надаватиме зброю Росії для ведення війни проти України. Про це під час брифінгу розповів речник Міністерства закордонних справ МЗС України Георгій Тихий, пише РБК-Україна.

Повідомляється, що під час візиту міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Китаю значна увага приділялася темі постачання зброї Росії.

“Позиція України, що жодна військова підтримка для держави-агресора на предмет зброї недопустима. На що ми отримали відповідь, яку Китай вже озвучував раніше: про те, що Китай не надав і не надаватиме зброї Росії”, – зазначив Тихий.

Речник українського МЗС не міг розкрити всі подробиці теми, але додав, що Китай посилюєй  експортний контроль, зокрема, за цивільними дронами, щоб вони не потрапляли до Росії.

Нагадаємо, минулого тижня у Китаї перебував з візитом очільник МЗС Дмитро Кулеба. Під час переговорів його китайський колега Ван Ї заявив, що КНР виступає за початок переговорів між Україною та Росією.

Пізніше президент Володимир Зеленський прокоментував візит Кулеби до Китаю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − fourteen =

Back to top button