Події

Офіс Генпрокурора передав АРМА активи на 400 млн грн, пов’язані з підсанкційними …

Офіс Генпрокурора передав АРМА активи на 400 млн грн, пов’язані з підсанкційними екснардепами

????За клопотанням слідчого, погодженим прокурором Львівської обласної прокуратури, арештовано і передано АРМА корпоративні права та майно 4 підприємств, бенефіціарами яких є рідні брати двох колишніх нардепів.

????Мова йде про виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис кв м, земельну ділянку площею понад 7 га, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв м, а також 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер.

????Окрім цього, арештовано та передано АРМА земельні ділянки сільгосппризначення, які були безоплатно отримані фірмами від однієї з територіальних громад Львівщини. У надрах ділянок знайдені значні поклади газу.

????Орієнтовна вартість цих активів підприємств становить майже 400 млн грн.

????За даними слідства, підприємство братів екснардепів з виготовлення цегли на Львівщині ухилилось від сплати податків.

????Для цього у фінансово-звітній документації відображались недостовірні відомості щодо обсягів виробленої та реалізованої продукції, яка була насправді в рази більша, ніж в офіційно задокументована.

????Внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

????За фактом ухилення від сплати податків чоловікам повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 212 КК України).

????Нагадаємо, у червні цього року АРМА передано цілісний майновий комплекс, до складу якого входять три земельні ділянки, три нежитлові приміщення, чотири автомобілі, шість об’єктів спецтехніки, виробнича лінійка – цех з виготовлення цегли та інше майно.

????Ці об’єкти також належать цьому ж близькому оточенню підсанкційних екснардепів. Орієнтовна вартість цих активів становить понад 200 млн грн.

????Досудове розслідування – ТУ ДБР у місті Львові, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button