Події

Загибель людей біля зачиненого укриття – охоронця, який не відчинив двері, засу…

Загибель людей біля зачиненого укриття – охоронця, який не відчинив двері, засуджено до 4 років ув’язнення

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Деснянської окружної прокуратури м. Києва суд визнав винним охоронця лікарні у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані, і позбавленні можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, при наявності змоги надати їм допомогу, що призвело до загибелі трьох осіб (ч. 3 ст. 135 КК України).

????Його засуджено до 4 років позбавлення волі.

????Прокурор у суді довів, що охоронець КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3» під час оголошення сигналу «повітряна тривога» в місті Києві в ніч на 1 червня 2023 не відчинив двері укриття, чим позбавив людей можливості зберегти собі життя. Такі його дії під час ракетного обстрілу Києва збройними силами рф призвели до загибелі трьох осіб, серед яких 9-річна дівчинка.

????Санкція ч. 3 ст. 135 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років. Загибель малолітньої дитини відповідно до ст. 67 КК України є обставиною, що обтяжує покарання.

????Обвинувачений своєї вини не визнав, у вчиненому кримінальному правопорушенні не розкаявся.

????Під час судового розгляду чоловік постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відкрив укриття (не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей). Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям і він не був зобов’язаний його відкривати.

????Позиція прокурора в судових дебатах – призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців.

????На даний час прокурори вивчають вирок суду щодо підстав для його оскарження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − thirteen =

Back to top button