Світ

ЗМІ: На війні проти України загинув вже п′ятий громадянин Індії

ЗМІ: На війні проти України загинув вже п′ятий громадянин Індії

Фото: Скриншот відео (ілюстративне фото)

Росіяни вербують громадян Індії для участі у війні проти України

Агент із працевлаштування пообіцяв хлопцю роботу у сфері транспорту. Однак У РФ його навчили володіти зброєю та відправили на фронт.

На війні проти України загинувзавербований до армії російських загарбників 22-річний громадянин Індії Раві Мун. Про це повідомляють AFP та ВВС з посиланням на родичів загиблого.

Зазначається, що це вже п’ята підтверджена смерть громадянина Індії за останній час.

Як повідомляєтся, хлопець вирушив у Росію в січні, після того як приватний агент із працевлаштування пообіцяв йому роботу у сфері транспорту. Однак на місці його навчили володіти зброєю і в березні відправили на фронт.

“Втративши з ним зв’язок, я звернувся до посольства Індії в Москві, де нам повідомили, що мій брат помер”, – розповів брат загиблого, додавши, що посольство попросило сім’ю надіслати зразки ДНК для впізнання тіла Муна.

Родичі також звернулися по допомогу до офісу прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді, аби повернути тіло на батьківщину.

Нагадаємо, у травні правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які вербували найманців для війни проти України. Вербувальники діяли через соцмережі та місцевих рекрутерів, пропонуючи “високооплачувану роботу в Росії”.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Індії оголосило про загибель громадян країни, завербованих в армію Росії, та закликало припинити будь-яке подальше вербування своїх громадян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 9 =

Back to top button