Україна

У ЗСУ розповіли про бої в Харківській області


У ЗСУ розповіли про бої в Харківській області

За добу противник завдав у напрямку позицій ЗСУ 11 авіаційних ударів, використавши 26 КАБів.

Російські агресори продовжують атакувати позиції Сил оборони на Харківському напрямку в районах населених пунктів Вовчанськ і Глибоке. Про це повідомила пресслужба Оперативне-тактичного угруповання (ОТУ) Харків у понеділок, 29 липня.

Як зазначається, противник посилив повітряну розвідку із застосуванням дронів.

“У районі населеного пункту Сотницький Козачок ворог посилює пости бойової охорони на власній території. Поблизу Глибокого окупанти готуються до наступальних дій штурмових груп, поповнюють запаси та намагаються доукомплектувати підрозділи, що зазнали втрат особового складу, проводять розвідку маршрутів висування”, – йдеться у повідомленні.

Також під час ротаційних заходів ворог здійснив заміну підрозділів у районі населеного пункту Гатище.

Протягом минулої доби на напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Ворог завдав у напрямку позицій ЗСУ 11 авіаційних ударів, використавши 26 КАБів. Цілив у райони населених пунктів Вовчанськ, Глибоке, Слобожанське, Липці, Борщова, Веселе, Стариця, Вовчанські Хутори. Окупанти завдали 46 ударів дронами-камікадзе та здійснили 513 обстрілів позицій наших військ.

Від початку поточної доби вже відбулося два бойові зіткнення у районі Вовчанська.

Нагадаємо, 10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Окупанти захопили близько 10 сіл, переважно у “сірій зоні” і почали бої за місто Вовчанськ. Зараз ЗСУ контролюють більшу частину Вовчанська.

Пізніше у Кремлі заявили, що Росія не відмовилася від планів продовжувати наступ у Харківській області, попри важкі втрати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button