Україна

Підсумки27.7: Удар по летовищах і атака на ІзраїльСюжет


Підсумки27.7: Удар по летовищах і атака на Ізраїль

У РФ атаковано три військові аеродроми та НПЗ; Ізраїль заявив про удар Хезболли, багато жертв. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У РФ атаковано три військові аеродроми та НПЗ – ЗМІ

Дрони ГУР атакували у Росії нафтопереробний завод та три військові аеродроми. На аеродромі Оленья було пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела у спецслужбах. Зазначається, що у ніч на 27 липня та вранці цього ж дня внаслідок операції ГУР були атаковані військові аеродроми у місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром Дягілєво в Рязанській області та аеродром Оленья в Мурманській області. Крім того, в результаті атаки дронів-камікадзе було уражено нафтопереробний завод в Рязані. У Defense Express заявили, що удар по аеродрому Оленья став рекордним за дальністю: український БПЛА вперше подолав відстань 1800 км.

ГУР знищило три військові гелікоптери у Росії

Українські спецслужби знищили три геліктоптери на території Росії. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони. Так, 24 липня на аеродромі Кряж у місті Самара в Росії згорів військовий багатоцільовий гелікоптер Мі-8. А кількома днями раніше, 21 липня, у населеному пункті Томіліно під Москвою вогневого ураження зазнали ще два вертольоти – ударний Мі-28 та багатоцільовий Ка-226.

У Росії зазнав аварії бомбардувальник Су-34

У Волгоградській області Росії розбився винищувач-бомбардувальник Су-34. Про це повідомило російське міноборони. Стверджується, що аварія сталася при виконанні планового навчально-тренувального польоту. Екіпаж нібито катапультувався.

Україна перемогла футболістів Марокко на Олімпіаді

Олімпійська збірна України (U23) здобула першу перемогу на футбольному турнірі Олімпійських ігор-2024. Наша команда у доданий час виграла у команди Марокко з рахунком 2:1.

Ізраїль заявив про удар Хезболли, багато жертв

Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули  в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб. Згідно з даними ЦАХАЛ і ізраїльської розвідки, запуск ракет в бік Мадждал-Шамса здійснила саме Хезболла. Тим часом в угрупованні заперечують будь-який зв’язок з інцидентом.

У Малі вбили десятки вагнерівців. Серед них – відомий пропагандист

У Республіці Малі, що на північному заході Африки повстанці-туареги вбили і поранили десятки солдатів та найманців російської приватної військової компанії Вагнера. За даними соцмереж, серед загиблих – Z-блогер і автор Telegram-каналу Grey zone.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − ten =

Back to top button