Світ

Орбан: Влада від Заходу переходить до Азії та РФ

Орбан: Влада від Заходу переходить до Азії та РФ

Фото: gettyimages

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Угорський прем’єр вважає, що Євросоюз має відмовитися від своєї ідентичності як політичного проєкту, а Україні ніколи не стати членом ЄС або НАТО.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що глобальна влада у світі переміщатиметься від “ірраціонального” Заходу до Азії та Росії. Таку заяву він зробив у суботу, 27 липня, звертаючись по телебаченню до етнічних угорців на фестивалі в румунському місті Беїле-Тушнад, передає Reuters.

“У наступні довгі десятиліття, а може, і століття, Азія буде домінантним центром світу”, – сказав Орбан, назвавши Китай, Індію, Пакистан та Індонезію майбутніми великими світовими державами.

За його словами, “ірраціональний” Захід підштовхнув Росію приєднатися до цього блоку.

На відміну від “слабкості” Заходу, позиція Росії у світових справах є “гіперраціональною” і передбачуваною, сказав він, зазначивши, що Москва продемонструвала економічну гнучкість в адаптації до західних санкцій після вторгнення в Крим у 2014 році.

На переконання Орбана, Росія стала привабливою для багатьох країн через протидію ЛГБТ.

Він також заявив, що Україна ніколи не стане членом ЄС або НАТО, тому що “в нас, європейців, не вистачить на це грошей”.

“ЄС має відмовитися від своєї ідентичності як політичного проєкту і стати економічним і оборонним проєктом”, – додав проросійський політик.

Раніше повідомлялося, що Угорщина стала єдиною країною ЄС, яка не підписала спільну заяву пів сотні держав із засудженням РФ у Раді Безпеки ООН. 

У Фінляндії заявили, що слід задуматися над перебування Угорщини в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × three =

Back to top button