Світ

В Білому домі відреагували на удар по Ізраїлю

В Білому домі відреагували на удар по Ізраїлю

Фото: gettyimages

Місце ракетного удару 27 липня

У Вашингтоні заявили про “залізну та непохитну” підтримку Ізраїлю проти всіх підтримуваних Іраном терористичних угруповань.

В адміністрації президента США засудили ракетний обстріл стадіону на півночі Ізраїлю внаслідок якого загинули 11 людей і десятки були поранені. Про це у суботу, 27 липня, повідомляє Reuters.

У Вашингтоні назвали обстріл спортивного поля “жахливим”.

В Білому домі підтвердили підтримку Ізраїлю проти усіх бойовиків та радикальних формувань, зокрема Хезболли, яку Тель-Авів звинуватив в цьому ракетному ударі.

“Наша підтримка безпеки Ізраїлю є залізною та непохитною проти всіх підтримуваних Іраном терористичних угруповань, включаючи ліванську “Хезболлу””, – заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Нагадаємо, у суботу повідомлялося про ракетний удар по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули  в районі Мадждал-Шамса і вбили принаймні 10 осіб. За даними ЦАХАЛ і ізраїльської розвідки, запуск ракет в бік Мадждал-Шамса здійснила саме Хезболла.

Останнім часом побільшало пересторог стосовно вірогідної війни Ізраїлю проти Хезболли. Кореспондент.net розбирався, від чого залежить прийняття такого рішення, чого воно вартуватиме для світової безпеки та як позначиться на війні в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − four =

Back to top button