Україна

Генштаб повідомив відбиття штурмів на 10 напрямках


Генштаб повідомив відбиття штурмів на 10 напрямках

Сили оборони тримають рубежі та вживають всіх необхідних заходів для недопущення прориву оборони, запевнили у Генштабі.

З початку поточної доби відбулося 73 бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу 27 липня.

Так, на Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Наші війська зупинили три атаки росіян у районі Глибокого та дві – поблизу Вовчанська і Тихого. Відбиття ще одного штурму в районі Вовчанська триває.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Макіївки, Невського та Новосергіївки. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 12 боєзіткнень, з яких п’ять тривають досі.

На Сіверському напрямку ворог зазнав невдач при спробах штурму позицій ЗСУ поблизу Верхньокам’янського та Спірного. Загалом відбулося п’ять атак.

Триває бій в районі Андріївки на Краматорському напрямку, де противник за підтримки авіації намагається просуватись на позиції наших захисників.

На Торецькому напрямку ворог дев’ять разів  атакував позиції наших військ. На даний час бої тривають поблизу Північного та Залізного. 

Найгарячіше на Покровському напрямку. Запеклі бої точаться в районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Тимофіївки та Яснобродівки. Наразі ворог здійснив 21 спробу штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває одне боєзіткнення в районі Красногорівки. Дев’ять штурмів було відбито поблизу Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку відбито три штурми противника в бік Роздольного. Водночас, росіяни не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ в напрямку Костянтинівки, де на даний час відбито дві атаки.

На Оріхівському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, три атаки ворога відбито нашими оборонцями.

На Придніпровському напрямку одна атака  окупантів успіху не мала.

“Командування Збройних сил України вживає необхідних заходів для стримування наступу противника та завдання йому відчутних втрат”, – запевнили у Генштабі.

Нагадаємо, за добу 26 липня російських загарбників стало менше на 1210 осіб. Загалом з початку великої війни Росія втратила понад 573 тисячі бійців.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − twelve =

Back to top button