Світ

Польським прикордонникам дозволили застосовувати зброю для самозахисту

Польським прикордонникам дозволили застосовувати зброю для самозахисту

Фото: Straz Graniczna

У Польщі прикордонникам дозволили застосовувати зброю для самозахисту

Тринадцять офіцерів прикордонної служби постраждали від нападів мігрантів з початку кризи три роки тому.

У Польщі парламент схвалив пропозиції щодо декриміналізації за певних обставин використання вогнепальної зброї прикордонниками для самозахисту. Неурядові організації кажуть, що законодавчі зміни суперечать стандартам прав людини. Про це повідомляє BBC.

Як відомо, минулого місяця 21-річний польський солдат помер після того, як отримав ножове поранення, намагаючись перешкодити мігрантам нелегально потрапити в країну.

Польща звинувачує Білорусь у заохоченні азіатських і африканських мігрантів нелегально в’їжджати до Польщі з метою дестабілізації Європейського Союзу.

Як розповів заступник міністра внутрішніх справ Польщі Мацей Дущик, 13 офіцерів прикордонної служби постраждали від нападів мігрантів з початку кризи три роки тому.

За словами Дущика, офіцери будуть звільнені від кримінальної відповідальності, якщо вони використають зброю у відповідь на прямий напад, щоб захистити життя своїх колег.

Комісар Ради Європи з прав людини Майкл О’Флаерті та інші правозахисні організації закликали польських депутатів відхилити пропозиції, заявивши, що вони суперечать стандартам прав людини.

Однак польська громадськість, як пише видання, підтримує жорстку позицію прем’єр-міністра Дональда Туска щодо безпеки кордонів: одне опитування минулого місяця показало, що 86% підтримують дозвіл солдатам використовувати зброю для відбиття нападів деяких мігрантів.

Нагадаємо, у червні Польща запровадила буферну зону на кордоні з Білоруссю. Перед цим у Польщі помер військовий, який був поранений ножем нелегальним мігрантом, що намагався потрапити до країни з території Білорусі.

У МЗС Польщі назвали умови для нормалізації відносин з Білоруссю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × three =

Back to top button