Світ

В ЄС розслідують дефіцит бюджету семи країн

В ЄС розслідують дефіцит бюджету семи країн

Фото: Unsplash

Рада ЄС розпочала розслідування через дефіцит бюджету у семи країн

До кінця року Єврокомісія повинна скласти список рекомендацій державам-членам ЄС “для вжиття ефективних заходів щодо виправлення їхнього дефіциту”.

Рада Євросоюзу розпочала розслідування щодо семи країн Євросоюзу через надмірний дефіцит їхнього бюджету. Про це e п’ятницю, 26 липня, йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Ради.

Серед країн із надмірним дефіцитом бюджету виявилися Бельгія, Франція, Італія, Угорщина, Мальта, Польща та Словаччина. У всіх у них бюджетний дефіцит минулого року виявився вищим за 4% від ВВП, тоді як, згідно з правилами ЄС, його максимальне допустиме значення становить три відсотки.

Так, бюджетний дефіцит Бельгії за 2023 рік склав 4,4% ВВП, Польщі – 5,1%, Франції – 5,5%, а Італії – 7,4%.

Очікується, що Європейська комісія надасть рекомендації країнам у листопаді.

У квітні 2024 року Європейський Парламент затвердив реформу бюджетних правил Євросоюзу. Завдяки змінам держави-члени з високим рівнем заборгованості отримають більшу гнучкість у скороченні боргів та дефіциту бюджету.

У найближчі три роки Росія витратить майже 1,5 трлн руб., або близько 17 млрд доларів, на державні кредити “дружнім” країнам.

Угорщина навесні 2024 року взяла у трьох китайських банків 1 млрд євро кредиту. Це найбільша сума, яку Будапешт брав коли-небудь.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − five =

Back to top button