Україна

Зеленський підписав закони про ввезення енергообладнання без мит і ПДВ


Зеленський підписав закони про ввезення енергообладнання без мит і ПДВ

Це стосується електрогенераторного обладнання, обладнання для вітру та сонячної генерації; акумуляторів тощо.


Президент Володимир Зеленський підписав закони про скасування податку та мит на ввезення товарів, необхідних у виробництві чи ремонті машин механізованого розмінування, а також енергетичного обладнання. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.
 
Від податків і митних зборів звільнили імпорт засобів радіоелектронної боротьби, тактичні навушники спеціального військового призначення та деякі комплектуючі для виробництва і ремонту машин розмінування.
 
Законопроєкти також містять правки про звільнення від мита та податку на додану вартість на ввезення в Україну енергетичного обладнання, зокрема:
 
  • електрогенераторного обладнання;
  • обладнання для вітро- та сонячної генерації;
  • акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).
     
У законопроєктах також є правка, яка звільняє від податку та мит на ввезення в Україну обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам.
 
Закони набудуть чинності 27 липня, однак Кабінет міністрів ще матиме протягом місяця розробити нормативну базу, необхідну для їх реалізації. Вже після цього можна буде ввозити обладнання в Україну без мита й ПДВ.

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС. Також президент підписав закон про спрощення оформлення паспортів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 8 =

Back to top button