Україна

Колишніх топпосадовців підозрюють у завданні мільйонних збитків Центренерго


Колишніх топпосадовців підозрюють у завданні мільйонних збитків Центренерго

Змова топпосадовців призвела до збитків Центренерго на майже 12 млн грн. Компанія була змушена купувати вугілля за завищеною ціною

За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру трьом особам у зловживаннях, що в умовах енергетичної кризи, яка виникла внаслідок агресії РФ, завдали одній з найбільших енергогенеруючих компаній України мільйонних збитків. Про це інформує пресслужба САП у п’ятницю, 26 липня.

Нині про підозру повідомлено:

  • колишньому заступнику міністра енергетики;
  • колишньому народному депутату, колишньому першому заступнику голови комітету з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики, кінцевому власнику приватної компанії;
  • ексдиректору ДП Укрвугілля.

У липні 2022 року уряд зобов’язав Укрвугілля постачати вугілля визначеним виробникам електричної енергії, серед яких і ПАТ Центренерго.

Попри наявні обмеження, кінцевий власник компанії у змові з ексзаступником міністра схилив директора Укрвугілля до продажу вугілля саме його компанії, яка на момент продажу вже мала заборгованість. Як наслідок, приватна компанія отримала майже 24 тис. тонн вугілля, яке згодом перепродала по завищеній вартості, отримавши прибуток у 20 млн грн.

Разом з тим Центренерго недоотримало 12,5 тис. тонн вугілля, згодом викупивши його за значно завищеною вартістю. Це завдало збитків компанії на майже 12 млн грн.

Нині триває досудове розслідування.

Нагадаємо, Генеральному директору комунальної корпорації Київавтодор і ще чотирьом особам повідомили про підозру у завданні 10 млн гривень збитків на ремонтах доріг у столиці України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + 12 =

Back to top button