Україна

Найскладніший період літа позаду – Укренерго


Найскладніший період літа позаду - Укренерго

Ситуація зі світлом матиме тенденцію до покращення у наступні декілька тижнів, прогнозує Володимир Кудрицький.

В енергосистемі Україна ситуація покращилася. Найскладніший період літа – уже позаду. Таку заяву зробив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький на брифінгу у п’ятницю, 26 липня.

“У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит”, – сказав Кудрицький.

За його словами, саме тому зараз замість складного режиму у 3-4 черги – відключаються лише 1-2, а іноді графіки відключень не застосовуються взагалі.

“Якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів”, – спрогнозував він.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Якраз на поточному тижні стало відомо, що в Україні достроково запустили блок на АЕС. Це вже другий відремонтований енергоблок у липні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =

Back to top button