Україна

Убивство Фаріон: МВС заявило, що підозрюваний готував замахи на нардепів


Убивство Фаріон: МВС заявило, що підозрюваний готував замахи на нардепів

Правоохоронці зробили такий висновок, оскільки підозрюваний шукав в Інтернеті інформацію про політиків, зокрема Максима Бужанського.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, імовірно, готував наступні вбивства. На такі думки правоохоронців наштовхнув список політиків і депутатів, знайдений у телефоні підозрюваного. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на брифінгу у Львові.

“Ми проаналізували, оглянули телефон спеціалісти, там ми заблюрили, і там є прізвища інших політиків, є депутати облрад та ін. Він (підозрюваний – ред.) цікавився – ви вже бачите 21-го, 23-го фактично після повернення в місто Дніпро – тобто він продовжував аналізувати і шукати когось, на його погляд, хто може цікавити його як фігурант”, – запевнив урядовець.

Імена політиків правоохоронці заблюрили, однак на слайді вказано, що вони проросійські.

Клименко теж не назвав прізвища списку, але заявив, що “наступним після Ірини Фаріон” позначений народний депутат Верховної Ради ІХ скликання від Слуги народу Максим Бужанський.

“Ми вам показали його пошукову табличку, я можу одне прізвище вам відкрити, наступний, кого він дивився, це Бужанський”, – заявив урядовець.

Правоохоронці повідомили, що в телефоні підозрюваного є багато інформації про його філософію та яке відношення він має до певних кіл.

“(Попри) молодий вік фігуранта, він ретельно обізнаний, готувався. Ми бачимо в телефоні багато посилань, на які сайти він заходив, що читав”, – зазначили вони.

Підозрюваному оголосили про підозру за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Тепер йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Галицький районний суд Львова має обрати йому запобіжний захід в п’ятницю, 26 липня.

Нагадаємо, увечері 19 липня Ірину Фаріон було вбито з вогнепальної зброї у Львові. А 25 липня російське неонацистське угруповання NS/WP взяло на себе відповідальність за вбивство Фаріон.

Згодом правоохоронці затримали у Дніпрі підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. 

Вбивство Фаріон: затриманому оголошено підозру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 8 =

Back to top button