Україна

Кулеба: Китай за справедливий і тривалий мир в Україні


Кулеба: Китай за справедливий і тривалий мир в Україні

Глава МЗС України заявив, що Китай працює на стале, стратегічне вирішення проблеми розв’язаної Росією війни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що отримав від китайського колеги Ван Ї чіткий сигнал, що Пекін не шукає “тимчасових рішень”, а працює на стійке і стратегічне розв’язання проблеми розпочатої РФ війни проти України. Про це Кулеба у четвер, 25 липня, розповів в інтерв’ю ТСН.

За словами Кулеби, перший і найважливіший пункт щодо переговорів – це те, що Китай підтримує територіальну цілісність України. Він зазначив, що від Ван Ї “дуже чітко і неодноразово” прозвучало, що позиція щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України є непорушною для Китаю.

Другий важливий дипломатичний момент, за його словами – позиція щодо встановлення стійкого справедливого миру в Україні.

“Я говорив про важливість саме справедливого миру, а не будь-якого миру. І мій китайський колега сам додав, що – справедливого і тривалого. Це дуже важливо, тому що зазвичай саме ми постійно говоримо, що мир має бути стійкий – тривалий і справедливий. Це важливо, ми отримали чіткий сигнал, що Китай не шукає якихось тимчасових рішень, тимчасових припинень вогню, а він працює на стале, стратегічне вирішення проблеми війни, розв’язаної Росією проти України”, – сказав Кулеба, підкресливши, що це теж дуже позитивний сигнал.

Як відомо, Кулеба перебуває з офіційним візитом у Китаї на запрошення свого китайського колеги Ван Ї з 23 до 25 липня.

Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай виступає за початок переговорів між Україною та Росією. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + 10 =

Back to top button