Світ

Гарріс заявила, що не мовчатиме про страждання у Газі

Гарріс заявила, що не мовчатиме про страждання у Газі

Фото: gettyimages

Біньямін Нетаньягу і Камала Гарріс

Після зустрічі з Нетаньягу віцепрезидентка США заявила, що Ізраїль має “право захищати себе, але те, як він це робить, має значення”.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс у четвер, 25 липня, заявила, що мала “відверту і конструктивну зустріч” із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Він прилетів у Вашингтон, щоб виступити з посланням до Конгресу і обговорити з президентом Джо Байденом деталі нової угоди з припинення вогню у Секторі Газа, повідомляє AP.

Крім Байдена, Нетаньягу мав особисту розмову також і з Гарріс, яка ймовірно буде балотуватися на президентських виборах.

Після зустрічі Гарріс заявила, що війна Ізраїлю з ХАМАС є складною і що “занадто часто розмова носить подвійний характер, коли реальність є чимось іншим”.

Гарріс сказала, що підтримує право Ізраїлю захищатися, але також розповіла про масові страждання серед цивільного населення Гази, оскільки бойові дії тривають.

“Ми не можемо дивитися вбік перед обличчям цих трагедій. Ми не можемо дозволити собі заціпеніти від страждань. І я не буду мовчати”, – сказала вона.

Підкресливши, що вона та президент Байден “працюють щодня”, щоб повернути додому американських заручників, які утримуються в Газі, вона також висловила занепокоєння щодо вбивства та переміщення цивільних осіб в анклаві, сказавши: “Я не буду мовчати”.

Гарріс пригадала, як садила дерева для Ізраїлю в дитинстві, і сказала, що як сенатор від Каліфорнії та як віце-президент вона має “непохитну відданість існуванню держави Ізраїль” та її народу. Вона сказала, що Ізраїль має “право захищати себе, але те, як він це робить, має значення”.

Нагадаємо, напередодні Нетаньягу заявив, що угода з ХАМАС про тимчасове припинення вогню і звільнення заручників “дозріває”.

Байден до кінця своєї каденції зосередиться на Україні та Ізраїлі – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + eight =

Back to top button