Світ

У Марокко від рекордної спеки загинули десятки людей

У Марокко від рекордної спеки загинули десятки людей

Фото: barrons.com

Мешканці Марокко потерпають від спеки

У четвер температура повітря становила 43 градуси за Цельсієм. У попередні дні стовпчики термометрів сягали 48 градусів.

У місті Бені-Меллал, що у центрі Марокко, впродовж останньої доби через спеку загинула щонайменше 21 людина.Про це у четвер, 25 липня, повідомляє Barron`s.

Зазначається, що різке підвищення температури вплинуло на більшу частину північноафриканської країни в період із понеділка по середу, коли стовпчики термометрів сягали 48 градусів за Цельсієм у деяких районах.

Станом на четвер у Бені-Меллал температура повітря становила 43 градуси за Цельсієм. У місті від спеки помирали переважно люди із хронічними хворобами та люди похилого віку, йдеться у заяві регіонального управління охорони здоров’я.

Марокко вже шостий рік поспіль потерпає від посухи, тоді як минула зима в країні була рекордно спекотною із температурою до 37 градусів за Цельсієм. Це призвело до зниження рівня води у водосховищах, що загрожує життєво важливому сільськогосподарському сектору.

Як повідомлялося, в Україні також через спеку зросла кількість теплових і сонячних ударів.

Нагадаємо, найспекотнішим днем за всю історію спостережень у світі стало 21 липня. Був побитий рекорд середньодобової температури, який фіксується з 1940 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + seventeen =

Back to top button