Україна

Справа Фаріон: Зеленський анонсував більше деталей


Справа Фаріон: Зеленський анонсував більше деталей

Президент попросив главу МВС представити суспільству та журналістам усю необхідну інформацію.


Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в п’ятницю, 26 липня, представить більше публічної інформації щодо вбивства мовознавиці, громадської діячки Ірини Фаріон та ходу розслідування. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні в четвер, 25 липня.
 
“Заслухав доповідь міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка щодо затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Попросив міністра представити суспільству та журналістам усю необхідну інформацію”, – сказав глава держави.
 
Зеленський зазначив, що ще тривають процесуальні дії та з’ясовуються всі обставини цієї справи.
 
“Завтра має бути більше інформації – публічно”, – додав президент.

Нагадаємо, 19 липня мовознавицю, громадську діячку Ірину Фаріон було поранено в голову з вогнепальної зброї у Львові. Жінку доставили в лікарню, але медики не змогли врятувати їй життя через важке поранення.

25 липня правоохоронці затримали у Дніпрі підозрюваного у вбивстві Фаріон. У МВС повідомили, що 18-річний затриманий є мешканцем Дніпра. Слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець.

Напередодні російське неонацистське угруповання NS/WP взяло на себе відповідальність за вбивство Фаріон. Як доказ своєї причетності до вбивства, угруповання показало фрагмент відео нібито з моментом нападу на неї.

ЗМІ назвали ім’я підозрюваного у вбивстві Фаріон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 18 =

Back to top button