Україна

У Дії запустили прийом заяв до Реєстру збитків


У Дії запустили прийом заяв до Реєстру збитків

Власники зруйнованого на ТОТ житла зможуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків через Дію.


Єдиний портал державних послуг Дія запустив сервіс подання заяв до міжнародного Реєстру збитків для власників пошкодженого або знищеного внаслідок російської агресії житла. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації в четвер, 25 липня.

“Відтепер усі українці, чиє житло пошкоджено чи знищено внаслідок російської агресії, можуть подати заяви до міжнародного Реєстру збитків. Це сформує фундамент для майбутніх репарацій, які держава-агресор має заплатити за всі руйнування”, – йдеться в повідомленні.
 
Сервіс доступний для всіх українців, чиє житло постраждало, зокрема тих, чиє право власності не зареєстровано в Реєстрі речових прав, якщо відсутній акт про пошкоджене майно від місцевої влади або якщо житло розташоване в зоні бойових дій і на тимчасово окупованих територіях.
 
“Нині кожен, у кого житло зазнало руйнувань, починаючи з 24 лютого 2022 року, та розташоване на території України, включно з тимчасово окупованими територіями та півостровом Крим, може подати заяву на відшкодування”, – зазначили в Мінцифри.
 
Нагадаємо, міжнародний Реєстр збитків розпочав прийом заяв у квітні. Днями ЄС ухвалив рішення змінити свій статус асоційованого члена на учасника в Реєстрі збитків для України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + twenty =

Back to top button