Україна

Україна націоналізувала мільярдні активи олігарха з РФ


Україна націоналізувала мільярдні активи олігарха з РФ

Загальна вартість націоналізованих активів провідного виробника побутової хімії в Україні становить понад 2 млрд грн.

Служба безпеки України сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід держави ПрАТ Вінницяпобутхім, що належало Кононову. Про це інформує пресслужба СБУ у четвер, 25 липня.

Націоналізовані активи включають 100% акцій компанії, її банківські рахунки, промислові потужності, транспорт та нерухомість. Підприємство виробляло косметику та побутову хімію під брендами, такими як Ушастый нянь, Мистер чистер і Sarma.

Загальна вартість націоналізованих активів провідного виробника побутової хімії в Україні становить понад 2 млрд грн.

Кононов є директором і бенефіціарним власником російської компанії Невская косметика, яка контролювала активи вінницького підприємства. Олігарх активно підтримує війну проти України та фінансує російський бюджет.

Щоб уникнути націоналізації, топменеджмент компанії намагався вивезти продукцію з України як гуманітарні вантажі. Однак СБУ вчасно виявила цю спробу і заблокувала її у липні 2022 року.

Наразі відкрито розслідування за трьома статтями ККУ.

Раніше ми повідомляли, що Міністерство юстиції в судовому порядку стягнуло в дохід держави цінні папери та кошти на суму понад 1,8 млрд грн у компанії-нерезидента Латвії ТОВ Royal Pay Europe, яку пов’язують із російським букмекером 1xBet.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − 2 =

Back to top button