Україна

У ЗСУ розповіли, якої мети намагається досягти Росія не Харківщині


У ЗСУ розповіли, якої мети намагається досягти Росія не Харківщині

Вовчанськ міг стати для росіян виходом у тили Сил оборони на Куп’янському напрямку, та їм не вдається просунутися.

Російські загарбники “зменшили апетити” на півночі Харківщини: ворог відмовився від ідеї окупувати обласний центр, проте плекає надію підійти до нього на відстань гарматного пострілу. Саме тому сили противника вперто атакують у районі Липців. Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев в коментарі LIGA.net

Посадовець назвав завдання операція росіян в Харківські області. Зокрема, РФ хотіла спровокувати хаос та змусити українців втекти з регіону. Крім того, росіяни мали підійти до Харкова та окупувати його, з чим мала допомогти близькість міста до кордону.

Противник також планував створити так звану “буферну зону”, щоб не дати ЗСУ обстрілювати російські території. За словами Саранцева, в результаті такою зоною стала частина Білгородської області Росії, а не українська Харківщина.

Загарбники надіялися заробити “додаткові бали” напередодні Саміту миру у Швейцарії та посили свої позиції у можливих переговорних процесах.

Саранцев додав, що Вовчанськ міг стати для росіян виходом у тили Сил оборони на Куп’янському напрямку, але і там їм не вдається просунутися.

Нагадаємо, російські військові двічі вдарили по житловій забудові центральній частині міста Чугуїв у Харківській області. Поранення отримали сім осіб, серед них дитина.

Росія обстріляла офіс гуманітарної організації на Харківщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × five =

Back to top button