Україна

На Тернопільщині викрили корупційну схему у військкоматі


На Тернопільщині викрили корупційну схему у військкоматі

За оновлення військових даних із проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації хотіли до 2000 доларів.

На Тернопільщині поліція ліквідувала корупційну схему, організовану посадовцями районного територіального центру комплектування. Зловмисники заробляли до 150 000 доларів на місяць, допомагаючи уникнути мобілізації. Про це інформує пресслужба Нацполіції у середу, 24 липня.

 

 

Повідомляється, що послуги посадовців коштували від 1 000 до 15 000 доларів. За оновлення військових даних із проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації хотіли до 2000 доларів.

Тоді як за вплив на членів ВЛК для списання зі служби або переведення в тилові частини просили від 5 000 до 15 000 доларів.

Організатору та одному зі спільників уже повідомили про підозру. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, викрито схему видачі військовослужбовцям підроблених довідок по догляду за рідними. Підозру повідомлено екс-військовослужбовцю та працівниці медичного закладу, які організували схему протиправного звільнення зі служби. Їм інкриміновано підроблення документів та пособництво в ухиленні від військової служби (ч. 3 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 409 КК України).

Жителю Закарпаття суд призначив три роки тюрми за ухилення від мобілізації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + sixteen =

Back to top button