Шедеври з рульки, які обов’язково готую до новорічного столу та інших свят
Содержание
Продукти для блюда
- рулька свиняча передня — 4 шт.
- цибуля ріпчаста — 1 шт. велика
- морква – 1 шт.
- сіль
- лист лавровий — 2 — 3 шт.
- перець чорний горошком – 1 ч.л.
- часник — 3 — 4 зубчики
- коріандр мелений — 0,5 ч.л.
- перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
- перець — 1,5 — 2 ч.л.
Як готувати?
Рульки добре промила у холодній воді.
Залила їх холодною водою та поставила на плиту.
Після закипання добре знімаємо всю піну.
Потім кладемо за смаком сіль, одну моркву, одну цибулину, 2 — 3 лаврові листки, перець горошком і варимо не менше 2,5 години на середньому вогні під нещільно закритою кришкою.
Після закінчення часу дістаємо моркву і відкладаємо її убік (вона нам ще знадобиться), а цибулю можна викинути.
Рульки теж дістаємо із бульйону на тарілки.
Від двох кермо треба акуратно зняти шкірку, щоб не пошкодити її.
Потім розібрати м’ясо від кісток.
Беру відповідного розміру контейнер або форму та застилаю її харчовою плівкою або целофановим пакетом (мені зручніше користуватися пакетом).
На дно кладу шкірку від одного керма.
М’ясо від обох кермів трохи подрібнюю ножем і перекладаю у форму, на шкірку.
Тепер роблю в м’ясі поглиблення і кладу туди пару смужок моркви (той, що варилася з кермом).
Тут справа смаку, можна моркву та не додавати, це для краси зрізу.
Часник, пропущений через прес, мелені коріандр та перець, паприку змішую з половиною склянки бульйону, в якому варилися керма.
Вливаю цю суміш також у поглиблення та прикриваю все м’ясом.
Можна зробити і по-іншому: викласти половину м’яса, потім моркву та спеції, а потім закрити другою частиною м’яса.
М’ясо зверху закриваю шкіркою від другого керма.
Краями пакета закриваю, ставлю невеликий гніток і ставлю в холодильник проти ночі.
Інші дві кермо розібрала від кісток, м’ясо трохи подрібнила ножем і залила бульйоном.
У мене вийшло 2 контейнери по 1,5 літра кожен.
За умови, що у цьому холодці одне м’ясо.
Якщо додати більше бульйону, його вийшло б і більше, але мої домашні так не люблять.
Даємо холодцю охолонути до кімнатної температури і ставимо в холодильник на ніч.
Якщо у вас залишився бульйон, у жодному разі не викидайте його!
Розлийте по невеликих пластикових пляшках та заморозьте. Він стане вам у нагоді для супів, соусів і т.п.
Вранці і м’ясо, і холодець готові до вживання.
М’ясо добре спресувалося і ріжеться досить важко.
Подивіться, який гарний зріз!
Головне, що все це натуральне! Без сої, без Е добавок тощо.
Обов’язково готую такі страви до свят та Новорічного столу!
Для вашої зручності я записала відео приготування керма. ⤵️⤵️⤵️