Україна

Електронним бронюванням через Дію за тиждень скористались понад 55 тис. осіб


Електронним бронюванням через Дію за тиждень скористались понад 55 тис. осіб

Найбільше співробітників компаній забронювали в Києві та Київській області – майже 20 тис. осіб. Понад 6 тис. осіб заброньовано у Львівській області.

З моменту запуску сервісу електронного бронювання в застосунку Дія за тиждень ним скористалися вже 55 тис. осіб. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Зазначається, що лише за першу добу бронюванням скористалися 15 тис. людей.

“Для критично важливих підприємств та тих підприємств, які працюють для потреб Сил безпеки та оборони, електронне бронювання – це можливість у простій формі, швидко і зручно подати дані про працівників й скоротити час очікування до 15 хвилин”, – зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

Найбільше співробітників компаній забронювали в Києві та Київській області – майже 20 тис. осіб. Понад 6 тис. осіб заброньовано у Львівській області, майже 6 тис. осіб у Дніпропетровській області, понад 2 тис. осіб в Одеській області та понад 1 тис. осіб у Закарпатській області.

Для бронювання на порталі Дія необхідно, щоб підприємство, установа чи організація входили до переліку тих, які мають право на бронювання співробітників. Керівник компанії має подати списки на бронювання та засвідчити заяву електронним підписом. Система автоматично перевіряє, чи працевлаштована людина офіційно та чи є її дані в реєстрі Оберіг. Протягом доби Дія надсилає повідомлення керівнику про результат розгляду.

Система, у разі позитивного рішення, автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на термін дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання з’являється в “Резерв+”.

Далі витяг із Реєстру військовозобов’язаних можна буде завантажити на порталі Дія та за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. Обидві форми подання документів матимуть однакову вагу.

Процес бронювання повністю автоматизований і передбачає використання інформаційних ресурсів – порталу Дія, Оберегу та Реєстру Пенсійного фонду. Одночасно діють два механізми бронювання через портал Дія та за списками (узгодження списків військовозобов’язаних Міністерством оборони та подальше прийняття наказів Міністерством економіки). Підприємство самостійно визначає механізм бронювання працівників.

Нагадаємо, нещодавно у Дії запрацювало електронне бронювання.

Раніше Мінцифри повідомляло, що близько трьох тисяч компаній скористалось системою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + nine =

Back to top button