Події

Розстріляв авто з цивільними та дітьми у Бучі — судитимуть військовослужбов…

Розстріляв авто з цивільними та дітьми у Бучі — судитимуть військовослужбовця зс рф

????Ювенальні прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського військовослужбовця, причетного до розстрілу цивільних осіб в місті Буча Київської області.

????Обвинувачений — 24-річний заступник командира бойової машини, навідник-оператор 76-ої гвардійської десантно-штурмової Чернігівської дивізії повітряно-десантних військ зс рф.

????Слідством встановлено, що у березні 2022 року під час окупації міста він розстріляв два цивільні автомобілі, які намагалися евакуюватися із зони бойових дій. Зокрема, під час пересування у складі військової колони обвинувачений відкрив вогонь з 30-міліметрової автоматичної гармати бойової машини десанту (БМД-2) по транспортним засобам, в яких перебували семеро цивільних осіб, зокрема двоє малолітніх дітей.

????Внаслідок розстрілу загинуло четверо цивільних осіб — мати, двоє дітей 5 та 10 років, які перебували у першій машині, а також їхній сусід, який їхав у другій автівці позаду. Ще троє осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеню. Батьку розстріляної родини через отримані тяжкі поранення ампутували ліву гомілку.

????Під час нападу цивільні авто були припарковані на узбіччі, не рухалися в напрямку військової колони та не становили жодної загрози.

????Обвинуваченому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

????Досудове розслідування — Нацполіція України.

????Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф загинуло понад 12700 цивільних осіб, серед них 562 дитини. Розслідування цих та інших злочинних епізодів триває.

➡️ ДЕТАЛЬНІШЕ

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + nine =

Back to top button